top of page

ÖLÜDENİZ-KELEBEKLER VADİSİ İLE DOLU DOLU FETİYE

Dalaman Havalimanı’ndan 54 km.ve Antalya’dan 210 km. uzaklıkta yer alan Fetiye Muğla ilimizin turistlik şehirlerinden biridir. Fetiye’ye ulaşımınızı kolaylaştırmanızın en kolay yolu www.goforholiday.net sitesinden bizlere ulaşarak bulabilirsiniz. Sizin için en ekonomik uçuş biletinden ,havalimanı transferlerine, varım noktasındaki konaklama yerinize kadar tüm süreçte bizden bilgi alabilirsiniz. Özel gezi, tur tercihlerinizi de yine deneyimli kadromuz ile planlayabilirsiniz.

Fetiye dendiğinde akla gelenlerin başında durgun suya sahip nadir özellikli Teke Yarımadasında bulunan Ölüdeniz gelmektedir. Fetiye Ölüdeniz arası 12 km. dir. Oluşumundaki özel durum Ölüdeniz’e ayrıcalık katmaktadır. Kaynak suyu ve deniz suyu ile beslenen gölet ;gel git farkıyla da her daim kendini temizleyebilme özelliğine sahiptir. Berraklığını gözler önüne seren Ölüdeniz’in semalarında mavilikle karışan ,bulutlarla dans eden paraşütlü tatilciler yer almaktadır. Babadağ’ından yaklaşık 2000 metre yükseklikten kendilerini bırakmış yamaç paraşütçüleri manzaraya karşı süzülerek plaja iniş yapmaktadırlar. Yamaç paraşütü, safari ,dağcılık ,yürüyüş, rafting, arkeoloji ve dalış tutkunlarının uğrak yeri olan Fetiye her yıl yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Fetiye de yapabileceğiniz bir çok aktivite bulunmaktadır. Tüm otel konseptlerini ve en uygun erken rezervasyon fiyatlarını yine 0850 777 0373 numaralı telefondan bizlere ulaşarak ayırtabilirsiniz. Transfer ve tur taleplerinize de size özel VIP araçlarımız ,3-5 kişilik ,10-13 kişilik,13-16 ve 45 kişilik tam donanımlı ve hijyen kurallarına göre hazırlanmış araçlarımız ile hizmet alabilmektesiniz.



Fetiye’ye geldiğinizde yine görmenizi istediğim 8 km. uzaklıktaki Kayaköy. Eski bir kent olan Kayaköy terk edilmişliği resmediyor sanki. Bu muazzam köyü ilk gördüğümde insanların birbirlerine olan saygısının ev yapımına yansıdığını hissettirdi. Hiç biri diğerinin önünü, güneşini kapatmayacak şekilde yapılmış 3500 kadar ev 2 büyük kilise, 14 şapel, okul ,çeşme ve birçoğu. Rumlar tarafından ve tarihi çok eskilere dayanan Kayaköy’de şuan yaşayan çok az yerel halk bulunmakta .Yol kenarına yapılmış küçük bir yerel Pazar, el işlemesi hediyelik ürünler ,zeytin çekirdeğinden yapılmış ürünler ve tadına doyamadığım doğal meyveler satılmakta. Karaköy artık doğaya teslim olmuş ,kartpostallık görümde tüm heybetiyle sarmaşıklara sarılmış beklemekte. Hemen arkasında yaslandığı dağın arkasında Soğuksu Koyunda çamların arasından denize girebilme alanına sahip ayrıca burada şahane piknik alanı bulunmaktadır.




Fetiye’de beni büyüleyen yerlerden biride Kelebekler Vadisi. Masalları andıran konumu müthiş. İsterseniz Bir safari turu ,isterseniz bir tekne turu ile sizi oraya ulaştırabiliriz. İsmini 80’den fazla türü bulunan kelebeklerden almıştır. Özellikle bilim ,botanik ve entomologların ilgisini çeken vadinin denize açılan kısmında özel işletme bulunmaktadır. Sit alanı ilan edilen vadide hiçbir yapılaşma bulunmamakla birlikte izinde verilmemiştir. Fetiye’den, Dalaman’dan , Antalya’dan turlarımızla Kelebekler Vadisine ulaşmanız mümkün. Bu eşsiz güzelliklere www.goforholiday.net sitesinden ulaşmak çok kolay.






Fetiye’nin Gemiler Adası ,Belceyiz, Ovacık ,Hisarönü gibi güzellikleri de gezilesi görülesi mekanlar. Siz isteyin biz tatil planlarınızı yapalım.






10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page