top of page
  • odonmez

SAKLIKENT

Saklıkent kayak merkezi , Antalya’nın batısında bulunuyor. Torosların Beydağları kısmında kurulmuş tesis in havalimanına uzaklığı 65 kilometre, Şehir merkezine uzaklığı 45 kilometredir.

Saklıkent Antalya’nın en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olarak etrafında çok sayıda Dağ evi ve konaklama tesisleri yer alıyor. Doğa ile iç içe olan Kayak merkezinde her sene çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlanmaktadır.

Saklıkent kayak merkezinde profesyonel , orta derece , amatör ,eğitim ve kızak pisti olarak 5 ayrı pist bulunuyor. Kayak Merkezinde uygun fiyatlarda Kayak kıyafeti, Kayak takımı, Snowboard ve Kızak kiralama imkanında bulunuyor. Genellikle Ocak ayında başlayan ve Nisan ayının ortalarına kadar devam eden kayak imkanı vardır.

Denize uzaklığı 45 km olan ve yaklaşık 1 saatlik mesafede bulunan Saklıkent kayak merkezinde Özellikle İlkbahar aylarında aynı gün hem kayak yapmak hem de denizde yüzmek mümkün olabiliyor.

Saklıkent yol güzergahı oldukça dik rampalardan oluşmaktadır. Bir saat araç ile süren tırmanma parkurunda manevra yapma bile bazen oldukça tecrübe gerektirir. Yolun dağa yakın bölümlerinde kar lastiği veya zincir ihtiyacınız olabilir. Özellikle dönüş yolunda, dağdan inerken araçların kayma riski bulunmaktadır.

Saklıkent ayrıca TÜBİTAK Ulusal Gözlem evi yer almaktadır. Türkiye’nin en büyük gökyüzü gözetleme teleskopu bulunan gözlem evinde, her yıl düzenlenen uluslararası festival yapılmaktadır.

Saklıkent kayak merkeze goforholiday.net tarafından düzenlenen turlarımıza katılmak için bizi arayabilirsiniz. Özel araçlarımız ile yapacağınız güvenli seyahat sonrası doyasıya eğlenebileceğiniz Kayak , eğlence, snowboard ve kartopu savaşından sonra mangalda sucuk partisine davetlisiniz.

Dönüş yolculuğumuz akşam saatlerinde başlayacak. Tecrübeli goforholiday.net sürücülerimiz otelinize transferiniz için hazırlıklarını tamamladıktan sonra güvenli bir yolculuk başlayacaktır.

Antalya’nın bu cennet mekanında dolu dolu bir gün geçirmenizi ve Saklıkent’i gezi programına muhakkak almanızı öneririz.

İyi eğlenceler,




10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page