top of page

Pamukkale Travertenleri

Ege bölgesinde yer alan Denizli genellikle Türkiye'de ve dünyada Pamukkale Travertenleri ile tanınıyor.

Göz alıcı bir doğa yaratısı olan Pamukkale UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.

Termal suların içinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum hidro karbon binlerce sene süren bir zaman içinde traverten denilen katlı yapı ve beyaz kayaların ana maddesidir ve bu yapılış döngüsü kaynak suların akması ile birlikte devam ediyor.

Termal trasa varmadan önce büyük bir platform üzerinde Hierapolis(kutsal şehir) antik kentini göreceksiniz.

Hierapolis M.Ö 2 yüzyılda yapılmış ve kalıntıların çoğu Roma dönemine aittir ve aynı Pamukkale’nin Travertenleri UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almıştır.

Antik kentin içinden yürüyüş yapıp insan elinin yaptığı mükemmel mimarlık kalıntılarını izleyerek Traverten Trasına doğru gidecekseniz

Bu doğa şaheseri merdivende beyaz ve parlak turkuaz renginin birleşmesi masalsı bir görünümü izleyenlerin göz önüne sergiliyor ve görenleri hayran bırakıyor.

Türkiye’nin en fotojenik yeri adını alan bu mekanda bol bol fotoğraf çekmenizi tavsiye ederiz.

Pamukkale Travertenlerini ayakkabı ile gezmeniz yasaktır ve bu gezi sırasında Doğal Termal havuzların keyfini çıkar’a bilirsiniz.

Bu havuzların sıcaklık derecesi 35 ile 100 derece arasında değişiyor.

Bu şifalı sularının Romatizma, Kalp- Damar hastalığı, Tansiyon, Raşitizm, Sınır ve damar hastalıklarına iyi geldiğini unutmayın!

Denizli’ye 18 km uzaklıkta olan Pamukkale de çok sayıda bulunan Termal havuzlu otelleri konaklamak için tercih edebilirsiniz.

Pamukkale seyahatinizden önce www.goforholiday.net sitemizi ziyaret edip ve ya 08507770 373 telefon numarasından bize ulaşıp otel ve uçak rezervasyonunuzu yapabilirsiniz ve ya Pamukkale turlarımızı tercih edebilirsiniz .










6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page