top of page

masalsı köy Karmi

Seyahat etmeyi seviyor ve sık sık seyahate çıkıyorsanız başvurabileceğiniz kaynakları çoktan keşfetmişsinizdir. Ancak seyahat konusunda henüz yeterli deneyiminiz yoksa ve üstelik keyifli turlara çıkmayı planlıyorsanız oldukça fazla bilgiye ihtiyacınız olacağı kesin. Uçak biletleri, VIP transferler, konaklama yerleri ,tur organizasyon gibi birçok olanakları ile www.goforholiday.net sizler için hizmet vermektedir.

Bloğumuzda Kıbrıs’ın inanılmaz güzel atmosferine ve tarihi güzelliklerine sahip ,ilginç kapıları ile ün yapmış Karmi’ den bahsetmeye çalışacağım. Yolculuğumuz Lefkoşa şehrinde bulunan Ercan Havalimanına inişimizle başlıyor. Sakin kendine münhasır bir havalimanı gelişmeye ve yenilenmeye yönelik çalışmaları çarpıyor gözüme. Tüm önlemleri Covid-19 önlemleri alınmış aracımız ile havalimanından konaklama yerime rahatça ulaşıyorum. Otelde kısa bir süre dinlendikten sonra Lefkoşa’ya yaklaşık 30 km. uzaklıkta ,Girne’nin batısında yer alan Karmi’ye varıyorum. Beşparmak Dağlarının eteklerinde yer alan küçük, şirin ,samimi bir köy Karmi. Köyün girişinden gezimin bitimine kadar beni etkileyen sokaklarının çok temiz ,bakımlı ve rengarenk begonvillere, çiçekler, sarmaşıklarla dolu olmasıydı. Köyün merkezine doğru ilerlediğimde Gözümüze çarpan ilk yapıt Meryem Ana veya Diğer ismi ile Virgin Mary olarak bilinen Köye renk katan bir kilise. Kilisenin etrafını çevreleyen evler çok nostaljik bir his oluşturuyor insanın içinde . Etraftaki yeşillikler tüm dar sokakları saran çiçek kokuları, insanı huzurla dolduruyor. Sokaklarda dolaşırken evlerin giriş kapıları dikkatimi çekiyor. Bütün dış kapılarda evlerin isimleri ve yapılış tarihleri yer alıyor. Bu özellik sokaklarında da mevcut. Tüm sokakların bir ismi var. Ayrıca kapılar birbirinden güzel ve çok otantik tarza sahip .Köyün genelinde İngiliz, Alman ve İtalyanlar yaşamını devam ettirmekte. Az sayıda Türk halkı mevcut. İşletmeler yine İngilizler tarafından yapılmakta .Küçük bir köy olmasına rağmen kafe restoranları çok şirin ve başarılı.

19.Yüzyılın başlarında köyün alt yapısını oluşturan ve bugünkü güzelliğine sahip olmasını sağlayan İngiliz soylulara ev sahipliği yapmıştır. Fakat iç karışıklık sebebiyle bu bölgede yaşayan soylular Karmi köyünü arkada bırakarak buradan ayrılmışlar. Issız ve esrarengiz hale gelen köy savaş sonunda onarılarak yeniden inşa edilmeye başlamış. Köyü İngilizlere az sayıda Alman ve İtalyanlara bırakan hükümetin tek talebi onlardan bu güzellikleri korumak bakımını sağlamak olduğunu öğrendim. Bu konuda da tüm köy halkı çok hassas.



Kıbrıs’ın az bilinen bu masalsı köyü tertemiz havası, renkli sokakları ile insanı büyülüyor. Kıbrıs’a yolunuz düşerse muhakkak görmeniz gereken yerlerden biri Karmi.

Sizlerin talepleri doğrultusunda en iyi hizmeti sizlere verebilmek için 7/24 çalışan kadromuz ile bu güzellikleri birlikte görmeye davet ediyor. Size bir telefon kadar yakınız. Siz isteğin biz tatilinizi planlayalım.







10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page