top of page

Balona binme heyecanını yaşadınız mı?

Balonla heyecan dolu bir yolculuk yapmak için Kapadokya’yı tercih edebilirsiniz.

Kapadokya Türkiye ve dünyanın önemli harikalarından biridir. Peri bacalarının dünya da en yoğun görüldüğü yer olan Kapadokya 60milyon yıl önce Hasandağı, Göllüdağ ve Erciyes dağlarının lav ve küllerinden oluşan bir bölge. Coğrafi olayları oluşturmuş olan peri bacaları insan eli ile oyulmuş zamanla yaşam yeri haline getirilmiş.

Kapadokya ya girdiğiniz andan oranın kendine has doğası, tarihi ve efsaneleri ile eğlence, sanat ve romantizmi bir arada yaşaya bileceğinizi anlayacaksınız.

Balon keyfini yaşamak için güne çok erken başlamanız lazım! Sabaha karşı saat 3 gibi balonların uçtuğu alana gideceksiniz, pilot hazırlıkları tamamladıktan sonra uçuş başlayacak. Balonlar yavaş yavaş havalanmaya başlayacaklar ve bir anda kendinizi yerden metrelerce yukarda bulacaksınız.

Yukarıdan bakınca yüze yakın balonun havalandığını göreceksiniz eşsiz bir manzara! Etrafınızı saran rengarenk küçük büyük balonlar..

Bu kadar erken uçmaya başlamanın sebebi peri bacalarının üzerinden doğan güneşi balonun içinden gökyüzündeyken izlemektir ve hava aydınlanmaya başladığında Kapadokya’nın muhteşem doğasını yukardan izlemenin tadını çıkara bilirsiniz.

Kapadokya’da yaptığınız eşsiz deneyimlerden biri harika mağara evler ve konaklamaları kalmak için seçmeniz olabilir. Sabahları bu evlerin balkonunda kahvaltı yapıp ve balonların uçuşunu seyir edebilirsiniz.

Bu seyahat sırasında Yeraltı Şehirleri görmeyi, Güvercinlik Vadisinde yürüyüş yapmayı , Güllüdere Vadisinde dolunayı seyir etmeyi ve Kapadokya’nın özel şaraplarını tatmayı unutmayın.

Kapadokya ya uçakla gidecekseniz , en yakın Havalimanı Nevşehir Havalimanıdır. En uygun bilet ve oteli www.goforholiday.net sitemizden alabilirsiniz ve ya da 08507770373 çağrı merkezimizi arayarak tatilinizi programlamayı bize bıraka bilirsiniz.





15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page