top of page

ANTALYA’DA YAŞAM

Antalya ilinin Muğla, Burdur, Karaman, Isparta, Konya, Mersin illerine karadan komşu sınırları bulunmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ise Alanya ilçesinden gemi, feribot ,yat ile 3 saatte yada Antalya Havalimanından hava yolu ile 1 saatte Türkiye’nin en kısa mesafesinde gidilebilmektedir. Antalya ili ile komşu illeri arası mesafeleri ve yolculuk süreleri aşağıda belirtilmiştir.

Antalya-Muğla arası 310 km.(4 saat)

Antalya-Burdur arası 127 km.(1 saat 45 dk.)

Antalya-Karaman arası 327 km.(4 saat 20 dk.)

Antalya-Isparta arası 127 km.(1 saat 45 dk.)

Antalya-Konya arası 303 km.(4 saat)

Antalya-Mersin arası 485 km.(7 saat 30 dk.)

Türkiye’nin en kalabalık 5.ili olarak belirlenmiştir.20.177 km2 lik yüz ölçümü bulunan ilimizin her yıl diğer illerden ve ülkelerden hızla göç almaya devam etmektedir. Antalya ilinin 19 ilçesi ve 20 belediyesi bulunmaktadır. İlçeleri;

· Aksu

· Kaş

Şeklindedir. En fazla insan popülasyonu Muratpaşa ilçesinde yer almaktadır .Antalya Türkiye’nin turizm başkentidir. Tarih boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasından dolayı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmiştir .İlin geneli turizm, ticaret, tarım ,hayvancılıkla uğraşmaktadır.



Lara, Kundu, Kaş, Kemer ,Konyaaltı, Alanya, Manavgat, Serik ilçelerinde Türkiye’nin en iyi ,en konforlu ve ultra her şey dahil konsepti ile hizmet veren büyük oteller bulunmaktadır. Denizin berraklığı, havanın temizliği, bol tarihi kalıntıların bulunması ve sahil şeritlerinin büyük elverişli oluşu tüm tatilcileri buraya çekmektedir. Türk misafirperverliği ve müşteri memnuniyetine dayalı hizmet veren otellerimiz ve ticarethanelerimiz her yıl artan talep karşısında daha çok çalışarak bu talebi karşılayabilmektedir. İlin genelinde geçimini turizm den saylayan insanlar yer almaktadır. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en fazla sera alanına sahip Antalya tarımda da önde gelmektedir. Toprağı verimli ve hava şartlarının uygun oluşu bu alanda da olanak sağlamaktadır. Tunçgillerin bolluğu, tropik meyvelerin yetişebilmesi ,sera tarımının gelişmesi yeni iş dallarını da beraberinde getirmiştir.

Antalya’ya da gezilip, görülebilecek birçok tarihi mekan yer almaktadır. Eğer geziniz kültürel ve tarihsel biz gezi ise; önce Antalya merkezinde bulunan Türkiye’nin en büyük Antalya müzesinden başlayabilirsiniz. Side de bulunan Antik kent ,Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı Manavgat ilçesi sınırları içinde yer alır. Belek ,Aksu, Serik’te bulunan Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu, Aspendos Köprüsü, Dinler Bahçesi ,Perge Antik Kenti ,Silyon Antik Kenti, Aspendos Su Kemeri tarihi gezi alanlarıdır. Yine Demre ‘de bulunan Noel Baba Kilisesi, Myra Antik kenti, Kumluca’da Olimpos Antik Kenti, Döşemealtı’nda bulunan Termessos Antik Kenti ,Kaş ilçesinde Patara Antik Kenti ve sayamadığımız birçok ilimizin medeniyetlere şahitlik ederek günümüze kadar gelen kalıntılarını en güzel şekilde temsil etmektedir.

Antalya’nın tüm kıyı şeridi Akdeniz’e açılmaktadır. Bu konumu ona eşsiz sahil olanakları sunmaktadır. Sahil bandının en güzel plajları yine Antalya’da mevcuttur. Yat turizm oldukça gelişmiştir. Balıkçılık da yapılabilen kentte liman ticareti de yoğundur. Ayrıca Akdeniz’in muhteşem koyları ,limanları ve körfezleri ve mavini her tonunu yakalayabileceğiniz deniziyle nam salmaktadır.

Kentin çok göç almasından dolayı inşaat sektörde son yıllarda bulanda artış sağlamıştır. Yerli ve yabancı turistin kentin yaşanabilir koşulları refahı kozmopolit bir yapı oluşturmuştur. Artan gayrimenkul satışları insanları bu alanda etkilemiş yatırımcılara da kazandıran bir ortam oluşturmuştur. Yeni yaşam alanları oluşturulan sektörde yeni otellerin ,iş yerlerinin ve evlerin yapılma ihtiyacı yatırımcısını memnun etmiştir. Antalya da yapılan yatırımlar değerinden artarak işlem görmektedir .Bu yüzdendir ki Antalya daha da artan yatırım fırsatlarından payını almaya devam etmektedir

Kentte doğal gaz uygulaması yaygınlaşmış ,yeni kurulan alanlarda bu sisteme geçişler hızla yapılmıştır. Şehir tümüyle yeniliklere açık durumdadır. Yeni iş fırsatları ,artan hizmet talepleri birçok iş kolunda insan gücüne ihtiyacını da beraberinde getirmiştir .Kentin sahip olduğu iklimden dolayı ihtiyaçlarda minimum seviyedir. Kış aylarını kısa ve ılık geçirilen kent yaşamı kolaylaştırmaktadır. Yaz aylarında turizm sezonun açılmasıyla iş gücü artar ve her alanda yurda döviz girişi artar .Bu durum insanların refahını artırır. Giderler minimum seviyede düşük olduğundan yaşamlarını rahat bir biçimde sürdürebilmektedirler. Gelişmeye yönelik imar planları açılmış alanlar da arsa fiyatları artmış ,2B ve tarım arazilerinde fiyatlar bir nebze düşük kalmıştır. Antalya imar planlarını kentin ihtiyaçlarına göre şekillendirmektedir. Sahil bantlarında ev ve arsa fiyatları çok rağbet gördüğünden yeni kullanım alanları nadir açıldığından dolayı fiyatlar daha yüksektir. İç kısımlarda kısmen daha uygun fiyatlarda arsa ve gayrimenkul bulunmaktadır. İşletmelere ,otellere ,sahil ve plajlara ,Havalimanına, otogara, üniversiteye, hastanelere ,okullara, alış-veriş alanlarına yakınlık mesafesi her ilde olduğu gibi fiyatları belirleme noktasında her daim baz alınmaktadır.

Antalya Türkiye’nin refah, huzurlu, sağlıklı yaşanabilir en güzel şehridir .

Sektörün tüm inceliklerini ve teknolojik gelişmelerini takip eden www.goforholiday.net ailesi size tüm uçuş biletlerinizi, havalimanı transferlerinizi, konaklamalarınızı , tur ve organizasyonlarınızı en kolay ve ekonomik çözümlemenize yardımcı olmaktadır.7/24 hizmet veren kurumumuz %100 müşteri memnuniyetine dayalı çalışmaktadır. Deneyimli sürücü kadromuz ,tüm belgeleri tam ve her transfer öncesi dezenfekte edilmiş araç filomuz ile tüm seyahatleriniz de hizmetinizdeyiz .Antalya’daki tüm gezi ,tatil planlarınızda yanınızda olmaktan onur duyarız. Bize 0850 777 0373 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page