top of page

PHASELİS ANTİK KENTİ VE PLAJI

Deniz turizminin ve Kültür turizminin birleştiği Phaselis te hem antik tarihi keşfedip hem de temiz plajlarında denizin tadını çıkarabilirsiniz. Antalya’ya geldiğinizde mutlaka uğranılması gereken gezi yerlerinden birisidir.

Phaselis Antik Kenti M.Ö. 7. yüzyılda Rodoslu kolonistler tarafından kurulduğu rivayet edilir. Coğrafi konumu ile önemli bir liman kenti olan Antik Phaselis üç limana sahiptir. M.Ö 5. Yüzyılda Perslerin egemen olduğu şehir daha sonra Lmyra kralı Perikles’in ve M.Ö 3. Yüzyılda Büyük İskender’in M.Ö. 43 de de Roma egemenliğine girmiştir. M.S. 5 ve 6. Yüzyıllarda Bizans egemenliğinde olan şehirde Hamamlar, Agora ve Tiyatro gibi kamu yapıları bulunur. Kentin ortasında bir cadde ve caddenin iki yanında dükkanlar, güneyinde Hadrian su yolu bulunur. Tarihçiler şehrin baş tanrıçasının savaşın ve bilgeliğin tanrıçası Athena olduğunu yazarlar. Henüz bulunmamış Athena Tapınağı ve diğer önemli yapıların ormanla kaplı Akropol tepesinde yer aldığı söylenilir.

Phaselis Kemer’e 15 km Antalya Havalimanına 70 km uzaklıkta Antalya Merkeze 60 km uzaklıkta olan antik kente karadan ve denizden ulaşılabilmektedir. 2 farklı koyu bulunan Phaselis’in kuzey doğu koyu havuz şeklindedir. Bu koyda deniz zemini taşlıktır. Diğer koyu ise çakılsız sahili ile Antalya’nın en güzel plajlarından birine sahiptir. Denizinde su seviyesi birden yükselmediği için çocuklu aileler içinde uygundur. Phaselis koylarında doğa su ve manzara muhteşemdir. Aynı zamanda açık bir müze olan Phaselis’e müze kart ile ücretsiz girebilirsiniz. Piknik yapmanın da mümkün olduğu Antik kentte Duş, Wc ve Fastfood yiyecekler ve taze meyve suları satılan büfe de burada ulaşabileceğiniz hizmetler arasında.

Sizlerde tarihin, denizin ve doğanın buluştuğu Phaselis antik kentini bizimle keşfedebilirsiniz. 0850 777 0373 numaralı telefon ile bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page