top of page

Abant Tabiat Harikası



Abant gölü Bolu’nun 35km güneybatısında yer alan bir krater ve birikinti göldür. Abant dağları üzerinde oluşan bu göl zengin canlı çeşitliği için 1988 yılında Tabiat parkı ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır.

Gölün çevresinde çeşitli bitkiler ve kenarlarında su bitkileri ve Nilüferler ile sarılmış ve çevredeki orman arazisinde yabani hayvan türleri yaşamaktadır.

Abant gölü yılın her ayında farklı bir güzelliğe sahiptir. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında apayrı renklere bürünür. Sessizlik ve huzur içinde dinelebileceğiniz harika bir ortam yazı ayrı güzel ve kar yağışı başka bir güzeldir.

Abant’ı hem günü birlik ve hem konaklamalı geze bilirsiniz.

Eğer amacınız günü birlik gezi veya kamp yapmayı seviyorsanız Parkta piknik alanları, kamp alanları ve restoranlar mevcuttur . Bu sırda doğa müzesini de ziyaret edip, olta balıkçılığı ve doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

125 hektarlık bir alanı kaplayan Abant’ta her bütçeye uygun konaklama tesisleri bulunmaktadır.

Gölün etrafında bulunan konaklamaları kalmak için tercih edersiniz eğer odanızın camından harika bir manzara ile karşı karşıya olacaksınız.

Yeşil doğası ve serin havası ile göl manzarası birleşince Abant güzellikleri ortaya çıkıyor.

Gölden az bir mesafe uzaklaşınca Çepni yaylasına gidebilir ve orda yamaç paraşütü yapa bilirsiniz.

Abant’ı gezmek ve görmek isterseniz bize www.goforholiday.net sayfamızdan ve ya 08507770 373 çağrı merkezinden ulaşabilirsiniz otel, uçak biletleri ve transferleriniz için her zaman hizmetinizdeyiz.







15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page